Monday, August 28, 2017

GiveAway "Free Cake" design by Leen Azi




Follower ke 23
G+ yang ke 93
FB: Nurina Soib

Terima kasih penganjur sebab anjurkan GA ni! :)

Sunday, August 27, 2017

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious
Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Senarai Hadiah Giveaway Preloved Comic By Elsaalicious

Tempat Pertama
3 Komik Lawak Kampus (Jilid 13, 14 & 15)

Tempat Kedua
2 Komik Lawak Kampus (Jilid 20 & 21)

Tempat Ketiga
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 18)

Tempat Keempat
1 Komik Lawak Kampus (Jilid 25)

Saguhati
Bloglist Selama Sebulan X 10 Pemenang

Wah seramai 17 Pemenang Elsa cari. Apa tunggu lagi? Jom join

Okay Bismillah. Klik banner untuk join



SEMUA SYARAT SUDAH DIPENUHI. TERIMA KASIH PENGANJUR. :)

Kaklong Merdeka Giveaway



Follower kaklongchan.com yang ke 117
IG: @nafasbaru_
Blog yunfila.com pun dah follow

Terima kasih Kak Long anjurkan giveaway ni! :)

Monday, August 21, 2017

ATIEHILMI.COM ; FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH !!


Jom kita join GA ni pula.
Syarat semua dah dipenuhi.
Follower yang ke 102.

IG: nafasbaru_
FB: Nurina Soib

Giveaway by LZ

 

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.

Petang-petang ni muncul mood untuk join giveaway. Jadi kali ni, saya join giveaway yang dianjurkan oleh Blogger LZ. Syarat semua sudah pun dipenuhi.

Follower yang ke 192.
IG: nafasbaru_
FB: Nurina Soib

Blogger LZ ni ceritanya terlebih membida barang di chilindo.com dan nak hadiahkan barang-barang tu kepada bloggers yang bertuah. Saya pun selalu beli barang atau souvenir lebih kalau pergi melancong dan akan buat giveaway untuk hadiah kepada bloggers. Hadiah yang saya agak interested ialah jam tangan. Tapi kalau dapat MP3 pun bagus juga. Haha. Kalau ada rezeki, ada lah. Kalau tak ada rezeki orang lainlah tu.

Ok.Syarat yang kelima adalah untuk saya berikan pendapat tentang blog Lady in Red Planner. Secara jujurnya, saya suka blog tu sebab pertama, warna putih. Saya tak berapa berkenan blog yang terlalu banyak warna sebab kadang boleh mengganggu mood orang untuk membaca. Tambah-tambah lagi blog yang warna hitam. Hmm. Blog LZ ni simple dan cara susunan dia menarik. Ada tabs page yang tersusun di atas, header yang tak complicated dan stylish. Ada red planner di situ untuk menggambarkan tajuk blog.

Cara penulisannya pula mudah difahami dan dalam entry ada disertakan gambar-gambar untuk dikaitkan dengan artikel. Boleh nampaklah tuan blog adalah seorang yang profesional. Bukan nak lebih-lebih. Haha. Tapi hakikatnya kita boleh tahu serba sedikit tentang personaliti tuan blog daripada gaya penulisannya. Point is, dalam blog ni tak ada apa yang boleh saya kritik.

By the way, ini merupakan blog saya bergiveaway dan blog utama saya ialah Nafas Baru. Kalau rajin, bolehlah singgah dan tengok konsep blog saya yang boleh dikatakan hampir sama dengan blog penganjur. Apa pun, terima kasih kepada LZ kerana menganjurkan giveaway ni. Good luck juga kepada peserta yang lain. :)

Thursday, August 10, 2017

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....
Read more: http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html#ixzz4pPXdHs14

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY



Saya join!
IG/Twitter: @nafasbaru_
Facebook: Nurina Soib

Blog tengkubutang dan beberapa blogger lain saya dah follow lama dah.
Harap tak ada syarat yang tertinggal.
Terima kasih penganjur!